Helsingin Myllyn Myllärin Luomu –sarja täydentyy tänä keväänä tuotteilla, joista voi rakentaa vaikka luomuaamiaisen.  Tarjolla on terveellistä täysjyväkauraa, suomalaista luomuohraa sekä sämpyläjauhoja, joiden viljaisuudelle ei ole vertaa.

Myllärin Luomu Herkku Mysli vastaa kuluttajien toiveeseen sokerittomasta ja rasvattomasta luonnonmukaisesta perusmyslistä. Uutuus on täynnä terveellistä ja runsaskuituista (9,6/100g) luomuenergiaa.  Täysjyvähiutaleista koostetun myslin herkullinen maku tulee laadukkaista luomuraaka-aineista ilman lisättyä suolaa, sokeria tai rasvaa.

Mysli sisältää täysjyväkauraa, -vehnää ja -ohraa, sekä siemeniä, rusinaa, omenaa ja vadelmaa. Uutuudessa on Avainlippu kertomassa suomalaisesta tuotteesta ja sydänmerkki paremmasta valinnasta.

Myllärin Luomu Rikottu Ohrasuurimo on myös sydänmerkitty luomu-uutuus.  Rikottu ja esikypsennetty täysjyväohra on runsaskuituinen (11g/100g) ja sisältää runsaasti terveydelle edullista betaglukaania (4,5g/100g).

– Uutuutemme on markkinoiden ainoa suomalainen luomuohrasuurimo. Ohra on noussut viimeaikoina uudelleen arvoon, kun riisille on alettu etsiä tuotantotavoiltaan ekologisempia, lähempää tulevia ja ravintorikkaampia vaihtoehtoja. Luomuohrasta voi tehdä muun muassa ruoalle kuin ruoalle lisäkkeen, maistuvan suomalaisen ohrapuuron tai käyttää sitä vaikka risotossa ja laatikoissa, markkinointijohtaja Jaana Heinonen kertoo.

Kädet taikinaan ja evästä reppuun

Myllärin Luomun monipuolinen luomujauhoperhe täydentyy Myllärin Luomu Hurjan Viljainen -sämpyläjauhoilla. Kotileipoja saa yhdestä pussista luomuvehnäjauhoihin sekoitettuna viittä erilaista täysjyvähiutaletta, siemeniä ja rouheita leivontaan täydellisesti sopivana sekoituksena. Suomalaisilla sämpyläjauhoilla syntyy helposti tuoksuvat lämpimäiset, joissa on paljon makua ja mukavasti rakennetta.

Luomu Hurjan Viljainen sämpylät

50 g hiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
14 dl Hurjan Viljainen sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää puolet jauhoista, sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhot ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä 30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi (18 kpl) ja kohota pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia. Halutessasi voit kostuttaa sämpylät vedellä ja ripotella päälle Myllärin Luomu Kaurahiutaleita. Paista 225 °C:ssa noin 10 minuuttia.

Myllärin Luomu Kaura Välipalakeksien myötä kauppojen hyllyiltä löytyvät nyt ensimmäiset luonnonmukaiset välipalakeksit. Luomutäysjyväkaurasta ja –kauraleseestä tehdyissä runsaskuituisissa (6,5/100g) kekseissä on energiaa jumppakassiin, töihin ja retkelle.

– Näitä luomukeksejä ei ole monien välipalakeksien lailla pakattu yksitellen: luomun filosofiaan kuuluu myös ylipakkaamisen välttäminen. Niinpä neuvomme ottamaan keksit kassin pohjalle vaikka pienessä muovirasiassa. Niin en pysyvät ehjänä kovassakin menossa, Heinonen neuvoo.

Lisätiedot
Markkinointijohtaja Jaana Heinonen, puh. 050 516 6722, jaana.heinonen@helsinginmylly.fi
www.helsinginmylly.fi