Helsingin Myllyn uudeksi toimitusjohtajaksi on 1.6.2017 alkaen nimitetty FM Niklas Kumlin. Kumlin aloittaa vetäjänä yrityksessä, jonka hänen isoisänsä isä perusti 83 vuotta sitten Suomen pääkaupunkiin Helsinkiin. – Haluan johtajana olla tämän perinteen arvoinen ja kehittää yritystä edelleen tuleville sukupolville. Näen yrityksen tulevaisuuden valoisana, ja uskon kasvun tulevan innovatiivisista suomalaisista viljatuotteista ja -konsepteista, jotka kiinnostavat asiakkaita globaalisti.

Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja merkittävä viljatuotteiden, erityisesti suomalaisesta kaurasta jalostettujen tuotteiden viejä. Vastuulliset valinnat ovat toiminnan ytimessä. Yritys kehittää ja valmistaa laajaa valikoimaa erilaisia viljatuotteita kuluttajille, ammattikeittiöille, leipomoille ja teollisuudelle.
– Pidemmällä aikavälillä työlistalla ovat Helsingin Myllyn kansainvälisen tunnettuuden kasvattaminen, korkeamman jalostusarvon tuotteet ja kunnianhimoisena tavoitteena liikevaihdon kaksinkertaistaminen.
– Viime vuosina olemme kehittyneet isoin askelin ja saaneet paljon aikaan. Uskon vakaasti, että meidän kokoisemme toimijan on keskityttävä vahvuuksiinsa, pitää erikoistua ja olla omassa sarjassaan paras. Pienemmän pitää tehdä asioita eri tavalla, Niklas Kumlin summaa.

Kokemusta kansainvälisistä markkinoista

Niklas Kumlin on toiminut edelliset seitsemän vuotta Helsingin Myllyllä eri tehtävissä, viimeisimpänä vientipäällikkönä.
– Vientipäällikkönä näin, miten suomalainen kaura kiinnostaa kansainvälisillä markkinoilla ja kuinka gluteenittomuus ja luomu ovat vahvoja, kasvavia trendejä eri puolilla maailmaa. Suomessa tuotetaan erittäin korkealaatuisia elintarvikkeita maailman puhtaimmista raaka-aineista uniikissa ympäristössä sekä pitkälle kehittyneessä ja tarkkaan valvotussa ketjussa pellolta pöytään, Kumlin tiivistää.

Uusi johtaja uskoo innovaatioiden voimaan

Niklas Kumlin haluaa johtajana tukea uusia innovaatioita, aivan kuten perheyrityksen edellisetkin johtajat. Helsingin Mylly on ollut edelläkävijä panostaessaan 1990-luvun alussa luomuun ensimmäisten joukossa Suomessa ja alkaessaan pari vuotta sitten jalostaa gluteenitonta puhdaskauraa. Vuosi sitten lanseerattiin ensimmäiset gluteenittomat kauratuotteet, joista on nopeasti kasvanut monipuolinen sarja.
– Uusille innovaatioille pitää olla tarve markkinoilla. Kaikki lähtee kuluttajasta ja asiakkaasta. Tämä vaatii herkkää markkinan tunnustelua ja dialogia sekä trendien ja niiden taustalla olevan dynamiikan tuntemista.
– Haluan, että Helsingin Mylly jatkossakin on eettisesti toimiva yritys, joka edistää tuotteillaan ihmisten ja ympäristön hyvinvointia. Olemme perheyrityksenä vastuussa työntekijöistämme. Vastuullisuus on yksi ydinarvoistamme. Se näkyy esimerkiksi ympäristöystävällisinä valintoina, kuten vihreä sähkö, omasta biovoimalaitoksesta saatavan höyryn käyttö, luomutuotanto ja kierrätettävät pakkausmateriaalit. Taloudellinen tulos tulee vastuullisuuden kautta.

 

Lisätiedot:
Niklas Kumlin (1.6. tavoitettavissa klo 16–17)
toimitusjohtaja
Helsingin Mylly
p. 050 5831 148
niklas.kumlin@helsinginmylly.fi

Riitta Salenius-Mela
markkinointijohtaja
Helsingin Mylly
p. 040 5009 841
riitta.salenius-mela@helsinginmylly.fi