Jokainen voi valita hyvän!

Käyttämällä Myllärin tuotteita teet hyvän valinnan monessa mielessä: voit olla varma, että kyseessä on laadukas, suomalaiseen makuun kehitetty viljatuote, joka on valmistettu käyttäjän toiveita kuunnellen sekä ruokavalioon liittyviä erityistarpeita huomioiden. Haluamme tarjota parasta mahdollista ruokaa ihan kaikille!

Myllärin on hyvä valinta muun muassa siksi, että:

 • tuotteiden pääraaka-aineena on suomalainen, puhdas ja terveellinen vilja
 • valmistuksessa käytetään vain uusiutuvaa energiaa
 • valikoimaan kuuluu runsaasti sekä gluteenittomia että luomutuotteita
 • olemme sitoutuneet vähentämään muovin käyttöä pakkauksissa
 • toimitamme mahdollisesti tuotannosta syntyvän hävikin hyväntekeväisyyteen ja hyötykäyttöön
 • noudatamme kansainvälisiä standardeja laadussa ja tuoteturvallisuudessa
 • kehitämme jatkuvasti uusia, terveellisiä ja ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja aamu- ja välipaloille sekä ruokapöytään

 

Jos haluat tietää tarkemmin, kannattaa jatkaa lukemista.

 

Vastuullisesti eteenpäin

Myllärin tuotteiden pääraaka-aine/ydin on Suomessa viljelty vilja.  Kotimaisuus ja läpinäkyvyys ovat meille tärkeitä asioita. Kannamme huolta ilmastonmuutoksesta ja sään ääri-ilmiöistä, jotka vaikuttavat maanviljelyyn ja sitä kautta tärkeimmän raaka-aineemme saatavuuteen tulevaisuudessa. Kun ilmasto lämpenee, muuttaa se viljelyolosuhteita, mikä taas vaikuttaa viljasatojen laatuun ja määrään.

Kasvipohjaisen ruokavalion noudattaminen on kestävää syömistä. Viljapohjaiset tuotteet sopivat mainiosti osaksi kasvisruokavaliota ja tavoitteemme on tarjota monipuolisesti terveellisiä viljatuotteita erilaisiin käyttötilanteisiin – mausta ja laadusta tinkimättä.

Olemme sitoutuneita YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin; kehitämme omaa työtämme ja tarjoamme ratkaisuja yhteistyökumppaneillemme näiden tavoitteiden mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. seuraavaa:

Puhtaista raaka-aineista

Myllärin tuotteiden pääraaka-aineena on puhdas suomalaisilla tiloilla kasvanut vilja, jonka terveellisyys ja merkitys osana tasapainoista ruokavaliota on kiistämätön. Viljan laatu tutkitaan tarkkaan ennen kuin se otetaan vastaan myllylle. Tätä varten kaikissa tuotantolaitoksissa on omat laboratoriot.

Valikoimamme on kasvanut perusjauhoista ja hiutaleista tuorepuuroihin, granoloihin, mysleihin, leivonta-aineksiin ja monipuolisiin ateria-aineksiin. Lisäaineita ei tuotteidemme valmistamiseen juurikaan tarvita myslien kuivattujen hedelmien luontaisia säilöntäaineita lukuun ottamatta.

Luomutuotteita olemme valmistaneet jo parinkymmenen vuoden ajan. Olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja merkittävä luomutuotteiden viejä, vaikka valtaosa tuotannostamme perustuu yhä edelleen tavanomaisesti viljeltyyn viljaan.

Gluteenittomat tuotteet ovat viimeisin aluevaltauksemme. Niiden kysyntä kasvaa jatkuvasti ja olemme viimeisen kolmen vuoden aikana kasvaneet merkittäväksi suomalaiseksi gluteenittomien tuotteiden valmistajaksi. Valikoimaamme kuuluu niin kuluttaja-, suurtalous- kuin leipomotuotteita. Raaka-aineenamme on suomalainen gluteeniton kaura, joka tulee sen viljelyyn erikoistuneilta viljelijöiltä. Gluteenittomien tuotteiden valmistaminen vaatii erityistä huolellisuutta niin raaka-aineiden, valmistusprosessien ja -tilojen suhteen.  Gluteenittomat tuotteet valmistetaan Vaasassa niille erikseen varatussa tilassa.  Tuotteiden puhtaus analysoidaan sekä raaka-aineiden että valmiiden tuotteiden osalta niille varatussa omassa laboratoriossa.

Pienellä hiilijalanjäljellä

Toimintamme hiilijalanjälkeä selvitetään parhaillaan ja tuloksen selvittyä pystymme asettamaan selkeitä tavoitteita sen edelleen pienentämiseen.

Kaikki tuotantolaitoksemme pyörivät vihreällä, uusiutuvalla energialla. Vaasan tehtaalla sijaitsevassa biovoimalaitoksessa kaurankuorinnasta syntyvä jäte muuttuu lämpöenergiaksi, jota tarvitaan esimerkiksi hiutaleiden valmistusprosessissa. Biovoimalan tuottama energia korvaa kymmeniä tuhansia litroja polttoöljyä ja sen kuljettamista.

Viljatuotteille paras pakkaus on kierrätettävä kartonkikotelo tai kuitupohjainen pussi tai säkki.  Tietyt tuotteet, esim. murot ja myslit pakataan edelleen tiiviiseen muovipussiin laadun ja rapsakkuuden säilyttämiseksi. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että muovipussia käytettäessä kotelo voi olla kierrätysmateriaalista valmistettu, kun taas suoraan elintarvikkeeseen kosketuksissa olevan kartonkipakkaus ei voi olla kierrätettyä materiaalia. Kaikki Myllärin käyttämät pakkausmateriaalit ovat edelleen kierrätettäviä ja pakkauksissa on selkeät ohjeet niiden kierrättämiseksi.

Tuotteiden kuljetuspakkaukset ovat nykyisin pääasiassa kartonkia aiemmin käytetyn kutistemuovin sijaan.

Terveellisempiä vaihtoehtoja

Myllärin tuotteissa pohjana on vilja, jonka terveellisyys ja tarpeellisuus ruokavaliossa on kiistämätön. Viljatuotteet ovat mm. loistava kuidun lähde, josta tänä päivänä on yhä useammalla puutetta. Siksi tuotteemme ovat jo lähtökohtaisesti hyvä valinta ihan jokaisen ruokavalioon

Valikoimassamme on runsaasti tuotteita, jotka on valmistettu suomalaisesta superfoodista eli kaurasta, joka sisältää verensokeria tasapainottavaa, kolesterolia alentavaa ja vatsan hyvinvointia edistävää beetaglukaania sekä runsaasti proteiinia, B-vitamiineja sekä kivennäisaineita kaliumia, magnesiumia ja fosforia. Myös kauran rasva on ravitsemuksellisesti hyvälaatuista. https://www.finnish-oats.fi/fi/hyvinvointi/ Kaurasta on kehitetty kuluttajaa kiinnostavia tuotteita, joiden resepteissä kiinnitetään huomiota myös sokerin ja suolan määrään. Tavoitteena on, että yhä useampi tuotteistamme voisi saada Sydänmerkin ja ne olisivat kuluttajalle helppo ja luotetusti terveellinen vaihtoehto. Tällä hetkellä Myllärin valikoimasta lähes puolet on Sydänmerkkituotteita.

Gluteenitonta

Gluteenittoman ruokavalion suosio kasvaa jatkuvasti. Myllärin laajasta valikoimasta gluteenittomia kauratuotteita keliaakikot sekä muut gluteenitonta ruokavaliota noudattavat saavat tarvitsemaansa kuitua helpolla ja maukkaalla tavalla.

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan aina gluteenittomasta puhdaskaurasta, jonka gluteenittomuus on varmistettu pellolta pöytään.

 • Ostamme gluteenitonta kauraa viljelijöiltä, jotka ovat sitoutuneet gluteenittoman viljelyn prosessiin ja noudattavat sitä huolellisesti niin pelloilla kuin viljaa käsiteltäessä ja kuljetettaessa.
 • Tehtaallamme Vaasassa gluteenittomat tuotteet valmistetaan erillisissä, gluteenittomaan tuotantoon hyväksytyissä ja usean eri tahon toimesta auditoiduissa tuotantotiloissa.
 • Vastaanotettu gluteeniton kaura tutkitaan omassa, vain gluteenittomille tuotteille varatussa laboratoriossamme. Samoin valmiit gluteenittomat kauratuotteet tarkistetaan eräkohtaisesi, jotta ne vastaavat gluteenittomilta tuotteilta vaadittuja raja-arvoja.
 • Valmiit gluteenittomat kauratuotteet varastoidaan erillisessä varastossa, erillään muista viljatuotteista.

Korkeaa laatua 

Myllärin tuotteet tunnetaan korkeasta laadusta, joka on meille ehdottoman tärkeää.   Laadun varmistaminen läpi koko tuotantoketjun kuuluu osaksi valmistusprosessiamme.

Tuotantolaitoksemme auditoidaan säännöllisin väliajoin sekä viranomaisten että suurimpien asiakkaittemme toimesta. Kaikissa tuotantolaitoksissamme on FSSC22000 -sertifikaatti ja tällä hetkellä olemme uudistamassa laatujärjestelmäämme IFS-sertifikaatin mukaiseksi. Ruokaviraston suorittamassa Oiva-tarkastuksessa tuotantolaitoksemme ovat saaneet korkeimman mahdollisen arvosanan.