Helsingin Myllyn hiutaleet valmistetaan 100 %:sti uusiutuvalla energialla

Käyttämällä tuotteitamme teet myös ympäristön kannalta vastuullisia valintoja. Kaikki hiutaleemme on valmistettu ilman fossiilisia polttoaineita. Tuotteemme ovat turvallisia käyttää, sillä valvomme niiden laatua hyvin tarkasti. Toimintamme ja valikoimamme osalta olemme halunneet huomioida mahdollisimman hyvin asiakkaidemme ruokavalioon liittyviä erityistarpeita.

Puhtaita valintoja kotimaisilla luomutuotteilla

Luomu säästää luontoa! Luomu on luonnonmukainen tuotantotapa, joka ulottuu pelloilta valmiisiin elintarvikkeisiin asti. Luomutuotteissa raaka-aineista vähintään 95 % on luonnonmukaisesti tuotettuja. Myllärin Luomu -jauhot ja hiutaleet ovat 100 %:sti luomuja. Tuotteessa saa käyttää 5 % sellaisia tavanomaisesti tuotettuja raaka-aineita, joita ei toistaiseksi ole saatavana luomuna. Tällaisista raaka-aineista on luettelo EU:n luomuasetuksen liitteessä.

 

Luomuelintarvikkeissa pyritään käyttämään mahdollisimman vähän lisäaineita. Sallittujen lisäaineiden määrä on vain kymmenesosa tavanomaisissa elintarvikkeissa sallituista lisäaineista. Suurin osa sallituista lisäaineista on luonnossa esiintyviä yhdisteitä, kuten esim. sitruunahappoa ja pektiiniä. Väriaineiden ja keinotekoisten makeutusaineiden käyttö on kiellettyä, kuten myös säteilytys ja geenimuuntelu (GMO).

 

 

 

 

Luomutuotteiden laatua valvotaan aktiivisesti

Helsingin Myllyn luomutuotteiden valmistusta valvoo Ruokavirasto. Valvonta takaa sen, että luomutuotteet ovat aitoja.

Luomutuotteet mielletään usein tavanomaisia tuotteita kalliimmiksi. Oikeasti kaikki luomutuotteet eivät ole sen kalliimpia kuin tavanomaisesti valmistetut. Enemmistö Myllärin Luomu -tuotteista on samanhintaisia kuin tavanomaiset vastaavat. Yleensä luomutuotteiden korkeampaan hintaan vaikuttaa kuitenkin se, että luomutuotannosta saadaan pienempi sato – keskimäärin 30 % pienempi, kuin tavanomaisten viljojen. Myös tuotanto- ja keräilykustannukset ovat korkeampia ja tuotantoerät pienempiä. Luomutuotteet eivät myöskään koskaan toimi kaupan sisäänvetotuotteina, mikä tekee monista tavanomaisista tuotteista paljon edullisempia.