Helsingin Mylly on merkittävä kotimaisen viljan jalostaja

 

Helsingin Mylly Oy on merkittävä kotimaisen viljan jalostaja. Yritys kehittää, markkinoi ja myy erilaisia viljatuotteita kuluttajille, suurtalouksille, leipomoille ja teollisuudelle. Lähellä kasvatettu, suomalainen vilja on Helsingin Myllyn perusraaka-aine, josta valmistetaan niin leivonta-aineksia, aamiaistuotteita kuin erilaisia ateria-aineksia. Monipuoliseen tuotevalikoimaan kuuluvat jauhot, jauhoseokset, hiutaleet, puuroainekset, myslit, murot, jyvät  ja lisukkeet.

 

Vastuullisuus on yksi Helsingin Myllyn arvoista, se ohjaa vahvasti toimintaa. Ympäristöystävällisyys on osa vastuullisuutta ja se näkyy mm. siinä, että kaikissa yrityksen tuotantolaitoksissa käytetään vihreä sähköä. Myös Helsingin Myllyn käyttämissä pakkausmateriaaleissa huomioidaan ympäristönäkökohdat. Kaatopaikkajätettä myllyssä syntyy erittäin vähän, sillä viljanpuhdistuksessa syntyvä jäte on energiajätettä, ja pakkausmateriaalit hyödynnetään kartonkikierrätyksessä tai energiajätteenä.

 

Helsingin Mylly on erikoistunut luomuun ja on nykyisin Suomen suurin luomuviljan jalostaja. Puhtaat raaka-aineet, myllärien vankka ammattitaito sekä nykyaikainen tekniikka takaavat korkealaatuiset tuotteet.Helsingin Mylly on tunnettu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Helsingin Myllyn kauratuotteita, erityisesti luomukauratuotteita viedään jo lähes 30 maahan.

 

kaura-banneri-hm

 

Tuotantolaitokset Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä

 

JÄRVENPÄÄ

Järvenpäässä, Puurtajankadulla sijaitsevassa, tehokkaassa jauhomyllyssä jauhetaan jauhot ja valmistetaan erilaiset jauhoseokset ja leivonta-ainekset niin leipomoille, kuluttajille, horeca-ammattilaisille sekä teollisuuden käyttöön. Myllyn omassa laboratoriossa tutkitaan niin jokainen tuotu jyväkuorma kuin  myllyssä jauhettu jauhoerä. Laatu ja asiakastyytyväisyys ohjaavat tekemistämme.

Järvenpään myllyn yhteydessä on koeleipomo, jossa Myllyn tuotekehitystiimi kehittää ja testaa uusia tuotteita ja reseptejä.

 

järvenpään mylly_1000px

 

VAASA

Kotimaisesta viljasta valmistetaan  hiutaleet, leseet, rouheet, jyvät ja gluteenittomat puhdaskauratuotteet Vaasan tuotantolaitoksessa. Vaasan hiutaletehtaan tarvitsema lämpö saadaan omasta biovoimalaitoksesta, jossa poltetaan kaurankuorinnassa syntyvää, ihmisravinnoksi kelpaamatonta, kaurankuorta.

Biovoimalaitos otettiin käyttöön marraskuussa 2013. Sen ansiosta fossiilisia polttoaineita ei enää tarvita, niin, että kaikki Helsingin Myllyn hiutaleet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Tämä säästää noin 250 000 litraa polttoöljyä vuodessa. Koska kaurankuori on tuotannon sivutuote, polttoainetta ei tarvitse kuljettaa myllylle erikseen.

 

mylly_vaasa7_2000px

 

 

NÄRPIÖ

Närpiössä sijaitsee Helsingin Myllyn omistama suomalainen mysli- ja murotehdas. Siellä valmistetaan Myllärin-myslit ja murot, joissa raaka-aineena käytetään kotimaista täysjyväviljaa. Myllärin-tuotevalikoima on kattava ja sisältää sekä luomutuotteita että tavanomaisia aamupala- ja välipalatuotteita.

Topfood1820

 

Missio

Teemme aineksia hyvään elämään, puhtaalla omallatunnolla, luontoa kunnioittaen.

Arvot

Vastuullisuus
Yhdessä tekeminen
Jatkuvuus